What is trickle charging system?

تم إضافة السؤال من قبل Sudhakar Nandigamu PMP , Project Manager/Sr.Electrical Engineer , MTC Qatar
تاريخ النشر: 2014/07/06
Sudhakar Nandigamu PMP
من قبل Sudhakar Nandigamu PMP , Project Manager/Sr.Electrical Engineer , MTC Qatar

Trickle charging, means charging a fully charged battery under no-load at a rate equal to its self-discharge rate, thus enabling the battery to remain at its fully charged level

Mohammed Aslam
من قبل Mohammed Aslam

An electric charg supplied to a storage battery at a continuous low rate to keep it fully charged.