Why number of port address equal 65536 ?

تم إضافة السؤال من قبل Hany Gaber Sayed , Senior System Administrator , Matajerkom Trading
تاريخ النشر: 2014/07/11
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

Any communication will cary a data in Packet form. Packet having headers which will do specific purpose in communication. Some feild in header having16bit limiation. Which means2 to the power of16 which65536. so it can represent any one of the65536 application in example. but all65536 are not used in communication