Which type of insert will give good result during operation in ALUMINUM part.? 1. positive rake 2.negative rake

تم إضافة السؤال من قبل sheik abdullah , CNC PROGRAMMER/SETTER-CNC lathe-VMC,HMC , shall engineering
ARUN C MATHEWS CHAKKALAKKAL HOUSE
من قبل ARUN C MATHEWS CHAKKALAKKAL HOUSE , Technical support engineer , IYYM ENGINEERING SERVICES PRIVATE LIMITED

POSITIVE RAKE is best suitable for Aluminium cutting.

Jyothish Rajan
من قبل Jyothish Rajan , Software Qa and International Support. , Solidcam Software

Positive rack angle is ideal for softer material like aluminium.