What kind of memory is commonly associated with the memory modules in today’s modern PCs?

تم إضافة السؤال من قبل Roderick Cabase , IT Technician , Saudi Aramco (Contract Isam Kabbani & Partners Co.)
تاريخ النشر: 2014/09/12
SUMITH V S
من قبل SUMITH V S , Operations Coordinator , Christian Dior Couture Middle East FZE

The most commonly used types today are DIMMs (Dual In-Line Memory Module) and these are the small circuit boards that holds memory chips.

Latest one is

DDR3-SDRAM - Double Data Rate Three (3) Synchronous Dynamic Random Access Memory

JITHIN M S
من قبل JITHIN M S , COMPUTER HARDWARE & NETWORKING TECHNICIAN , Unique PC Solutions

DDR3 RAMs

Peter Paquing
من قبل Peter Paquing , ELECTRICAL ENGINEER CONSULTANT , ABDALLAH ALSAIF & PARTNERS FOR ENGINEERING

SDRAM

DDR Memory Modules. Nowadays it's DDR3 and soon they will be slowly replaced by DDR4