What is series & shunt motor?

تم إضافة السؤال من قبل Yasir Khan , Electrical / Procurement Engineer , Saudi Bin Laden Group (O & M)
تاريخ النشر: 2014/09/29
BRIJESH YADAV
من قبل BRIJESH YADAV , Electrical Engineer , Galfar Al Misnad Engineering & Contracting W.L.L, Doha

in series motor field winding is series with armature winding and in shunt motor field winding across armature winding.