What is the instrument used to measure the speed of motor? how it is used?

تم إضافة السؤال من قبل Saboora Naushad , Technical & administrative support Clerk , Commercial Taxes Department, Government of Kerala, India
تاريخ النشر: 2014/10/03
Azarudeen Allimoopan Uduman Mohideen
من قبل Azarudeen Allimoopan Uduman Mohideen , Assistant Manager - Electrical , Coastal Energen Pvt Ltd

now digital speed sensor used

JAYDEEP K R
من قبل JAYDEEP K R , Project Engineer , Cosmic Electricals & engineers Pvt Ltd

Tachometer, it measure the speed either by direct contact with rotor or by using a laser beam guided towards the moving part and display it on a calibrated analog display or in a digital display