لماذا يتم الاستعانة بمدراء اجانب غير عرب لتولي المناصب القيادية في الفنادق والشركات الكبري. وقد يكون هناك الكفاءة لتولي هذه المناصب داخل المؤسسة ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/10/03
hossam azzam
من قبل hossam azzam , Fast food restaurant,s manager. , alexandria-egypt

هناك اسباب كثيره ومتعدده للاستعانه بالخبراء الاجانب رغم رواتبهم العاليه

منها التقدم العلمى والتكنولوجى و الحضارى لدول الغرب و اروبا وامريكا.......الخ

وطبعا السمعه المهنيه العاليه للخبراء الاجانب فى الالتزم المهنى بصفه عامه

و يجب الا ننسى ذكر عقده الخواجه اللى منتشره فى اماكن كتيره جدا من الدول العربيه

و عدم وجود الثقه الكامله فى قدرات وكفاءه و خبره الخبراء المحليين

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

كلام سيادتك صحيح جدا .. ولكن يمكن استخدام الاجانب كوسيلة مؤقته . مثال : انا كنت اتدرب واعمل في فندق هيات ريجنسي طابا و كان المدير العام الماني وكان بياخد فلوس كتير جدا .. وكان في عمال اجانب كتير ورواتب اعلي من العمال المصريين بكتير جدا . . الفندق لما شاف انه بيصرف كتير علي العماله الاجنبية قرر ان الفلوس اللي هتتصرف علي الاجانب ممكن تتصرف علي تطوير قسم التدريب وعمل كورسات ودورات تدريب مكثفه للعماله المصرية وفعلا كتير اثبت جدارة وكتير من العمال قدر يكمل ويوصل لمناصب قيادية في الفندق وشوية شو ية ممكن الفندق يستغني عن العماله الاجنبية خالص .. بس لازم التدريب التدريب