How to design a circular surface water tank having cavity masonry walls of 4.5" thick filled with 9" thick PCC?

تم إضافة السؤال من قبل Shah Muhammad Hassani , Senior Engineer , Islamic Relief Worldwide
تاريخ النشر: 2014/10/06
جعفر هندي زين السقاف
من قبل جعفر هندي زين السقاف , "Certified trainer by the Yemeni Engineers Syndicate." , Engineers Syndicate

Nowadays the designs is so simple and accurate with using software programs

Wolf Klaas Kinsbergen
من قبل Wolf Klaas Kinsbergen , Managing Director, Designer , ingenieursbureau KB International NV

Cavity masonry is hollow block, not enough weight and also thin walls. Always in full blocks and with a simple mechanical scheme you know how high you can built , preferably seal it with a concrete top and put some weight (soil ) on it.