How do microprocessors differentiate with CPU?

تم إضافة السؤال من قبل Samar Saleh , Community Manager , Bayt.com
تاريخ النشر: 2013/07/01
Diaa Ahmed Nouby Adam El-Nouby
من قبل Diaa Ahmed Nouby Adam El-Nouby , Telecom Engineer , E.G.O.T.H

Microprocessors generally require external components to implement program memory, ram memory and Input/output.
Intel's80186,80188, and80386 are examples of microprocessors.
Microcontrollers incorporate program memory, ram memory and input/output resources internal to the chip.
Microchip's pic series and Atmel's AVR series are examples of microcontrollers.