How to preview multiple page or .tiff image using ms visual Basic 2010?

تم إضافة السؤال من قبل Mohammed Taha , IT Manager - Chairman Office , egypt air
تاريخ النشر: 2014/11/26
Mohamed Kaleel
من قبل Mohamed Kaleel , IT Manager , Chemanol

Try This ,

Preview using PictureBox

Imports System.IO

Imports System.Drawing.Imaging

Public Class Form1

    Dim fs As FileStream

    Dim srcBmp As Bitmap

    Dim totalPages As Integer

    Dim currentPage As Integer =0

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

        fs = File.Open("C:\\Temp\\in.tif", FileMode.Open, FileAccess.Read)

        srcBmp = CType(Bitmap.FromStream(fs), Bitmap)

        totalPages = CInt(srcBmp.GetFrameCount(FrameDimension.Page) -1)

        srcBmp.SelectActiveFrame(FrameDimension.Page, currentPage)

        uxPicture.Image = srcBmp

    End Sub

    Private Sub uxPrevious_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles uxPrevious.Click

        If currentPage >0 Then

            currentPage -=1

            srcBmp.SelectActiveFrame(FrameDimension.Page, currentPage)

            uxPicture.Refresh()

        End If

    End Sub

    Private Sub uxNext_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles uxNext.Click

        If currentPage < totalPages Then

            currentPage +=1

            srcBmp.SelectActiveFrame(FrameDimension.Page, currentPage)

            uxPicture.Refresh()

        End If

    End Sub

    Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing

        fs.Close()

    End Sub

End Class