كيفيه رسم مضلع على الاتوكاد؟

تم إضافة السؤال من قبل Abdo Helal , مساحه , شركه العبد للمقاولات
تاريخ النشر: 2015/01/06
حنان جمال محمود
من قبل حنان جمال محمود , مهندس مساحة وتخطيط عمراني , مكتب استشاري هندسي

لو عندك الأحداثيات ترميها علي الكاد وتوصل بين النقط لو مش عندك وعندك الاطوال  ترسمها علي طول بأمر  line

Montasser Mohammed Elsaid Ghonim
من قبل Montasser Mohammed Elsaid Ghonim , BIM Manager , Samman Group

لرسم الشكل الهندسي المضلع بأستخدام الاوتوكاد أستخدم أمر POL وهو أختصار لـ POLYGON أو بأختياره بواسطة الماوس من قائمة DRAW ومن ثم تتبع الخطوات التالية.

  1.  تحديد عدد الاضلاع بأدخال رقم
  2.  تحديد نقطة المركز للمضلع
  3. أختيار احد الاقتراحين أما ..
  •  ان يكون رؤوس المضلع تمس محيط دائرة
  • ان يكون الاضلاع  تمس محيط الدائرة

ثم بالنهاية تحديد قيمة نصف قطر الدائرة

wisam al-anbuge
من قبل wisam al-anbuge , مساح , العصام للمقاولات المحدودة

من الإيعاز بوليكون