What is the diffrerence bettween LDAP and SOAP?

تم إضافة السؤال من قبل mohamed elnagdy , IT manager , Integrated Oil Industries
تاريخ النشر: 2013/04/18
Ahmed Farghaly
من قبل Ahmed Farghaly , Technical Architect , Klivvr

LDAP (Lightweight Directory Access Protocol): is an internet protocol to access server directories to lookup certin information, like companies email servers or phonebook that every person has access to lookup someone's email or so.
SOAP (Simple Object Access Protocol): is a simple XML-based protocol to let applications exchange information over HTTP, used mainly in webservices calls, to enable integration among deferent platforms (Java apps request service from a DotNet server).