How to kill blocked sessions automatically in Oracle 11g database?

تم إضافة السؤال من قبل Kamran Saeed Kamran , Oracle Apps DBA , DHA Lahore
تاريخ النشر: 2015/03/31
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

I think you can create script for searching and killing blocked sessions in oracle, set this script to crontab, as example at Linux systems:

* * * * * /home/oracle/scripts/kill_blocked.sh, which will run every minutes.

Script like  this:

# -- bash script --

ORACLE_SID=$1; export ORACLE_SID

sqlplus -s -l / as sysdba <<!

set linesize150

set heading off

set feedback off

spool /tmp/kill_blocked.log

select p.spid from v$session s, v$process p where s.paddr = p.addr and s.blocking_session is not null;

spool off

exit;

!

log=/tmp/kill_blocked.log

if [ `cat $log|wc -l` -gt0 ]; then

while read line; do

kill -9 $line

done < $log

Kamran Saeed Kamran
من قبل Kamran Saeed Kamran , Oracle Apps DBA , DHA Lahore

Thanks for your answer but i am not using crontab for this purpose

Can you give me some example of  Schedule Job execution