What is the meaning of Data type? and can I apply it on my data in any application or programming language?

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Maher allam , Senior IT Consultant , CBK - G&D - AXIS-olutions
تاريخ النشر: 2015/04/16
هاشم المشارقة
من قبل هاشم المشارقة , Key Account Manager , Advanced United Systems Ltd. ( A member of Taj Holding Group)

Data in computer may represent many information it may represent char or number, and more it may be string of char or array or matrix or Boolean that is data type.

You can determine the type of data in each programming language when you define the variable.