If sales = 100, NP= 15, What is NP Ratio?

تم إضافة السؤال من قبل Zehab Osman , Accountant , Aldar Consultancy Co.
تاريخ النشر: 2015/06/17
Shahbaz Hayder
من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies

Net Profit Ratio would be15%.

Shazia Anees
من قبل Shazia Anees , Assistant Manager Finance , Arham Trading Company

GP15%========================

Wasim khan wazir
من قبل Wasim khan wazir , Finance Specialist , Mott Macdonald

15% would be NP Ratio............................................,

Yazid Alkhatib
من قبل Yazid Alkhatib , General Accountant , Arabian Fal Holding

Net Profit Ratio = Net Profit / Net Sales

Net Sales = Sales - Sales Returns

So the NP ratio if there is no return =15%

mehfooz alam khan habib khan
من قبل mehfooz alam khan habib khan , Security Incharge , Landmark Group (Emax)

Answer= Net profit ratio is15%.

sanat kumar Jain
من قبل sanat kumar Jain , Finance Operation Manager , Ceva Logistics India Private Limited

NP ratio is NP/Sales here the same is .15 or15% (15/100)

صGussay Altayep Ahmed Alpalwlah palwlah
من قبل صGussay Altayep Ahmed Alpalwlah palwlah , محاسب مالي .... الشئوون المالية , مركز هشام للتدريب والتطوير

The GP was17.647% Because the sales pefore profit was85100 = So85 +85 ×17.647

Muhammad Rizwan Ali
من قبل Muhammad Rizwan Ali , Asst. Manager Finance , Jamshoro Joint Venture Limited

np/sales *100

plz put the values in formula and solve.