How much load can connect to 1000 KVA transformer ?

تم إضافة السؤال من قبل Saburdeen M , Electrical Engineer , Arjawanah East Establishment Contracting
تاريخ النشر: 2015/06/28
Malik Fawad Aziz
من قبل Malik Fawad Aziz , Site Engineer , Sky Electric Pvt Ltd.

Well we have two kind of answers for this question First answer is If load is meant power, then it depends on power factor : 1000kva =1000*1 =1000kw @1.0 p.f. 1000kva =1000*0.9 =900kw @0.9 p.f. 1000kva =1000*0.8 =800kw @0.8 p.f. ...and so on 2nd answer: If load is meant amperesAs VA stands for Volt Amps to answer the question a voltage must be given. W (Watt) = V (volts) X A (ampere) or kva = kw.1000 kva has amps depends on volts. 110 volts (home electricity voltage) -9090 amps 240 volts (home electricity voltage) -4166 amps 440 volts -2272 amps

LUKOSE S THOMAS
من قبل LUKOSE S THOMAS , Project Engineer , Envicon Emirates

You can take a load of KW from KVA Transformer

Saburdeen M
من قبل Saburdeen M , Electrical Engineer , Arjawanah East Establishment Contracting

1. Oil cooled transformer can be loaded upto%.2. Air cooled transformer can be loaded upto% i.e.1. Oil cooled transformer kva transformer loaded upto kva2. Air cooled transformer kva transformer loaded upto kva

viji sathish singh
من قبل viji sathish singh , Electrical Design Engineer , Khatib & Alami (Consolidated Engineering

You can connect800 KW of load to a1000KVA transformer