What should be the difference between fast Ethernet switch and gigabit Ethernet switch & why uplinks are used for these switches?

تم إضافة السؤال من قبل KhajaMohaietheen S , Senior Sales Specialist , New WaVe Computing India Private Limited
تاريخ النشر: 2015/07/09
Safwan Mandayappuram
من قبل Safwan Mandayappuram , Network & System Engineer Team Leader , Regency Group Holding

fast ethernet switch is100mbps speed

gigabit ethernet switch is1GBpS speed

Uplink ( Link should specify always) can be used as fiber optic cable(requires

GBIC MODULE) or copper cable

Uplink can also used for stacking depends on the model of switch