Router works at which layer of OSI model?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Ahsan Javed , System and Network Administrator , Lahore School of Economics
تاريخ النشر: 2015/08/11
munir ahmednur ahmed
من قبل munir ahmednur ahmed , Network Engineer , EthioTelecom

I am munir ahmednur from Ethiopia. Router works at layer3 of OSI model

Muhammad Fawad Khan Yousuf Zai Khan
من قبل Muhammad Fawad Khan Yousuf Zai Khan , Internee , Pakistan Telecommunication Company Limited

Router works on3rd layer of OSi model where frames change to packets

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

Router works on Network Layer which is3rd layer of OSI model.

Muhammad Zaheer Asghar S/o M, Asghar
من قبل Muhammad Zaheer Asghar S/o M, Asghar , Executive Officer IT , Chiniot Power Ltd

Layer3 nerwork layer of OSI model

Naeem Ansari
من قبل Naeem Ansari , Network Engineer , Frans Global Infotech Pvt Ltd

Router works at Network layer

Dr REHAN TARIQ
من قبل Dr REHAN TARIQ , Director Operations , Premier for Trading and Contracting

Router works on Network layer, which is the3rd of OSI Model. Router is an intelligent device it uses to connect two different networks. All routing information saved in Routing table, it manages the traffic flow over the network.

Hassan Razzaq GradIOSH TSP
من قبل Hassan Razzaq GradIOSH TSP , Health And Safety Supervisor , Nesma and Partners

Router works on3rd layer of OSI model, which is responsible for packet forwarding.

Ayoub SAJID
من قبل Ayoub SAJID , IT Support Engineer , Confidential

routers works at the3rd layer of the OSI model wish is the Network layer

Jeril George
من قبل Jeril George , Desktop Engineer , Index Group

It works in network layer and it was third layer of the ISO OSI model

Abdullah Ibrahim
من قبل Abdullah Ibrahim , IT Specialist , Warba Insurance company

Layer3 (network layer) because router using IP