How many Bags of 50Kg cement would be used for 1Cu.m of concrete ratio 1:2:4?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/08/25
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

if :1 Cu.m concrete =2500 kg

1+2+4=7

then2500 /7 =357 kg cement /50  =7 bags almost .

Ali Mohamed Ahmed
من قبل Ali Mohamed Ahmed , site engineering , شركة مقاولات

 I agree with expect answers<<<<<<<Thanks

Yaqoub Alomar
من قبل Yaqoub Alomar , Civil Engineer , Al-Zubeir municipality

From an experiment and expertise : for concrete of mixture (1:2:4) or concrete of fc" =21 n/mm2

we need6  to7 bags of cement as max.

Osama Firdous Ahmed Al-Jailani
من قبل Osama Firdous Ahmed Al-Jailani , QC/QA Manager , Bin Laden Concrete Solution (BCS)

it is normal concrete it required almost350 kg/cu.m cement

Muktar Oyibo
من قبل Muktar Oyibo , Civil Engineer , Salini Nig. Ltd./Federal Capital Development Authority

they are six to seven bags of cement in1 cubic meter of concrete with the ratio1:2:4