Why the India electrical power can measures by multiple of 11 like 11kv,132kv,220kv,etc..,?

تم إضافة السؤال من قبل Sowrya Sekhar Mammula , Electrical Engineer , Al Khaddah Group, Kuwait
تاريخ النشر: 2015/08/26
Qamar Aziz Riaz Ahmad
من قبل Qamar Aziz Riaz Ahmad , Site Engineer , AASK engineering corporation Islamabad, Pakistan

Its not measuring unit, its actually classification of transmission line through its distance.

Likekv is short line,kv is long line transmission.