How do you protect motor against over voltage and current ?

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Sabry Omr abdel-atty , Electrical ESP & HPS Engineer , Red Sea Oil Services co.
تاريخ النشر: 2015/10/15
Padam Sharma
من قبل Padam Sharma , Sales Manager , SIEMENS Ltd

voltage concerns can be addressed by installing over/under voltage relay

over current can be addressed by BMR/ Microprocessor relay

shortcircuit concerns can be addressed through ACB/MCCB/MCB depending upon the rating of motor

Shujaat Ali Khan
من قبل Shujaat Ali Khan , electrical instructor , GTVC

by using over voltage and current overload relay.

Ahmed Sabry Omr abdel-atty
من قبل Ahmed Sabry Omr abdel-atty , Electrical ESP & HPS Engineer , Red Sea Oil Services co.

1- protection against over voltage:

          Over/Under Voltage Relay.

2-protection against over Current:

          Over load Relay (thermal or electronic).

          Fuses.

          Circuit Breakers (MCB, MCCB,..etc.)

          Residual Current Relay.

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

By hiring an engineer to provide you with a motor control panel.

Nichodemus Bangu
من قبل Nichodemus Bangu , Plant Electrical Engineer , Oryx Services and Specialities Ltd

Jst by the use of overload relay, protection fuse and miniature ckt breaker

MD MIZANUR RAHMAN
من قبل MD MIZANUR RAHMAN , Project Electrical site Engineer , SEPCOIII

simple you use mcb circuit breaker.its given over current , over voltage, arcing protection

muhammad latif
من قبل muhammad latif , Electrical Project Engineer , xervon gulf LLC UAE

through over current relay