How many types of payments are there in international trade?

تم إضافة السؤال من قبل Mohd Naseer Ahmed , Payroll Officer Cum Bookkeeping , ADP PVT. LTD INDIA
تاريخ النشر: 2013/04/27
Ashraf E. Mahmoud (PhD)
من قبل Ashraf E. Mahmoud (PhD) , Visiting University Lecturer, Freelance Consultant and Trainer for Int'l Business & Banking TF. , freelance

Types of payments in the International Trade are as follows:

1- Direct Banking Transfer (Advance Payment).

2- Clean Collection.

3- Documentary Credit / Letter of Credit.

4- Documentary Collection.

5- In some few cases, via Standby Letter of Credit or Letter of Guarantee.

Yaser Waheed
من قبل Yaser Waheed , Manager Accounts , Artec Private Limited

(1) TT or Advance cash

(2)Letter of Credit (L/C)

(3)Escrow

(4)Bills of exchange