When we can neglect the effect of capacitance in overhead transmission lines ?

تم إضافة السؤال من قبل Mohanad Fakhar Aldin , Electrical,SCADA,Security Systems Engineer , AL JABER AND PARTNERS
تاريخ النشر: 2015/12/01
mohamed hagras
من قبل mohamed hagras , رئيس قسم الكهرباء , سيراميكا اوميجا

when the power  factor is unity

Faizan Ashraf
من قبل Faizan Ashraf , ASSISTANT ENGINEER , DESCON ENGINEERING

effect of capacitance in long transmission lines is high specially when lines are lightly loaded but in short transmission line likekm line its effect can be neglected