ماهى التسويات الجرديه؟

تم إضافة السؤال من قبل mohab yasser
تاريخ النشر: 2015/12/17
hassan fared
من قبل hassan fared , مدير مالى , شركة اوتومارين سرفيس وكيل المنصور ووكيل شركة جنرال موتورزللسيارت بالغردقة

هي تعديل أرصدة الحسابات في نهاية الفترة المالية (سنة غالبا) بحيث تعكس كل منها مايخص الفترة المالية، وتكون مساوية للواقع، او للحسابات على الواقع،  نشوف مثلا حساب زي الخزينة عندنا، فيها على الورق.ج، نروح نجرد الواقع يعني نعد الخزينة فعليا، فلو مساوية يبقى مفيش مشاكل، ولو اقل او اكتر من اللي في ميزان المراجعة عندنا يبقى نعمل قيد تسوية وهي تعديلات تتم على الحسابات لتعديل ارصدتها لتكون مساوية لام الواقع، وده غير قيود الاقفال التي يتم اجراءها لاقفال حسابات النتيجة بعد عمل التسوية اللازمه والاقفال يعني