What is better for long lifetime water desalination operation, Reverse Osmosis (RO) or Multi-Effect Distillation (MED) and why?

ماهو الافضل لعملية تحلية المياة طويلة العمر هل هو التناضح العكسي ام التقطير متعدد التاثيرات ؟ ولماذا ؟

تم إضافة السؤال من قبل Abdullah AlBiladi , Researcher , DTRI - SWCC
تاريخ النشر: 2015/12/20
Mohammad Shawon
من قبل Mohammad Shawon , Executive , Direct Cargo llc

Multi Effect distillation

less energy consumption

Easy operation

less maintenance

Abdullah Albeladi
من قبل Abdullah Albeladi , Process Engineer , ACWA Power Sasakura

In RO since no steam required, so RO consumes energy less than MED but