Why the potential transformers are usually connected in parallel? may I know the reason behind this?

تم إضافة السؤال من قبل INDHU MATHI
تاريخ النشر: 2016/01/06
MD IMARAN SHAH
من قبل MD IMARAN SHAH , Automation Test Engineer , Globeminds Technology Pvt Ltd

to get maximum efficiency we are connecting the VT parallel because if one of the transformers run in parallel, is tripped due to fault of other parallel transformer is the system will share the load.