What are the advantages of switching mode charger?

تم إضافة السؤال من قبل Chadi Yacoub , Senior Electrical Design and Product Engineer , MATELEC S.A.L.
تاريخ النشر: 2016/01/09
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

Hi,

charger working in switching mode brings equipment designed with :

-more efficiency (up to% to be compared to% for linear ones)

-less volume (because transformer is designed at switching frequency which is very very high in comparison with standard grid)