What is the formula to find the cement content. fine Aggregate Course agreggat Natural or dune sand for 30 Mpa ?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2016/01/17
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

Thank you sir for answer. I want to know that if clients need Mpa then how I will take start ?

hatem labib
من قبل hatem labib , Quality control manager , MISER consultant

there is no formula but there is a design mix and a trial mix to find out the ratio which produce MPA compressive strength concrete.

you can try0.8 m3 course aggregate + o.4 m3 fine aggregate Kg cement Liter of water to produce1.0 m3 concrete