Why do we use a standard of 4-20 mA ?

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Yasein Skaik , Project Site Manager , NUBDAA Trading and Contracting Co.
تاريخ النشر: 2016/01/30
Wahab Ahmed Siddiqui
من قبل Wahab Ahmed Siddiqui , Administration , Abn Soft

A 4-10mA corresponds to a 1-5V analog voltage across a 250 Ohm resistor, making it easy to adapt the 4-20mA current loop to a 1-5VDC analog input voltage (common on many controllers using TTL inputs) to by simply placing a 250 Ohm resistor across the analog input terminals of the controller.