FeO + Cu = . ??? What is the product of this chemical reaction ?

تم إضافة السؤال من قبل Abdallah sherief , Lab Manager , Elsabah for food industries
تاريخ النشر: 2016/04/04

No reaction, because Cu is more electropostive than Fe (i.e higher electronegativity and more noble.

so Cu can't be oxidized by Fe.

Muhammad Shakir
من قبل Muhammad Shakir , As a Trainee , Shamim & CO Company Multan

No Reaction occur due to less reactivity

Mahmoud Shatnawi
من قبل Mahmoud Shatnawi , Chemistry Teacher , Advanced Generations International School

I dont think the reaction will occur because copper is less reactive than iron

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

All what I found is:

2 Cu3FeS3(s) + 7 O2(g) = 6 Cu(s) + 2 FeO(s) + 6 SO2(g) occuring with more than 80% yeld.

Abdallah sherief
من قبل Abdallah sherief , Lab Manager , Elsabah for food industries

please up vote the question if you find it useful