Litres per sec unit used in which flow inst ex laminar or turbulrnt flow ?

تم إضافة السؤال من قبل Shajath Ali , Senior Engineer , Megha Engineering and Infrastructure limited
تاريخ النشر: 2016/06/12
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

Volumetric flow rates are independent of the type of flow i.e Laminar & Turbulant.

It only depends on (1) cross section Area A for flow and (2) the average flow velocity.

Q = A*v

Q= Volumetric flow rate

A= area

v= velocity

Common units for Volumetric flow rate are

1) Liters per sec

2) gallons per minute

3) cubic feet per sec

4) cubic centimeters per sec

5) liters per minute

6) gallons per hour