Is there a connection to database on server by javascribt?

تم إضافة السؤال من قبل احمد محمد سعد بيومي عبدالدايم , technical support , Telecom Egypt
تاريخ النشر: 2016/07/02
Akmal Nasir
من قبل Akmal Nasir , Project manager , Khadijha technology Pvt.Ltd

no its used for interface just..

Soumen Biswas
من قبل Soumen Biswas , Trainer and Quality , IBM

A better way to connect to a sql server would be to use some server side language like PHP, Java, .NET, among others. Client javascript should be used only for the interfaces.

Nevin Thomas
من قبل Nevin Thomas , Software Engineer , UST Global

No. JavaScript is aclient side script

Jonathan de Flaugergues
من قبل Jonathan de Flaugergues , software engineer , Abbeal

JavaScript isn't only a front side language in years.

You can use Javascript with NodeJS on server Side to connect to your database and you'll have better performance than with Java, php or .net languages.

Some npm modules exists for connect to database. (ex: mssql for MS SQL Server database) (https://www.npmjs.com/package/mssql). mongodb & mongoose for a connection to a nosql mongoDB database.