How can changes be in AC voltage to DC voltage ?

تم إضافة السؤال من قبل mahmood kheder , مدير القسم الفني وحاصل على درجة الاستشاري من نقابة المهندسين , alliba
Puput Aryanto Risanto
من قبل Puput Aryanto Risanto , Sr. Project Engineer , Premier Oil Natuna Sea B.V

The simplest one is using diode bridge rectifier (4 diodes arranged in series pair). You can also use transformer with center tap combined with 2 diodes. However, to get smooth DC, you also need smoothing capacitor.

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

AC VOLTAGES ARE HIGH VOLTAGES USED FOR TRANSMISSION AND DISTRIBUTION PURPOSES.ie 11KV,33KV,132 KV etc

DC VOLTAGES LOW USED FOR ELECTRONICS POWER SUPPLY ie 5V,12V,24V etc