انا عملت جرد للمحل عندى عندى بضاعه 54218الف مصروفات بحوالى 18116 مشتريات 68610 مبيعات106760 مع العلم كان رصيدى فى المحل 74000الف عاوز احسب؟

تم إضافة السؤال من قبل diaa abdo
تاريخ النشر: 2017/01/06
FARES AHMMED SHARF AL-AKHALI
من قبل FARES AHMMED SHARF AL-AKHALI , محاسب قانوني معتمد , فارس الأكحلي محاسب قانوني معتمد

من خلال المعطيات اللي بالسؤال ستكون طريقة الحساب كالآتي: -

0 رصيد قيمة  البضاعة اول المده

0 قيمة مشتريات خلال الفتره

اجمالي قيمة البضاعه

(8) قيمة بضاعة آخر المده حسب الجرد

2  تكلفة البضاعه المباعة او تكلفة المبيعات

نحسب الآن مجمل الربح

قيمة المبيعات

(2) تكلفة المبيعات

8 مجمل الربح

(6) قيمة المصروفات

       صافي الربح

Karim Soltan
من قبل Karim Soltan , مدير فرع , اولاد رجل

بتطرح المشتريات من المبيعات وبتخصم من الناتج قيمه المصروفات بيطلعلك الربحيه وبعد كده بتطرح رصيد الفتر تين بدايه ونهايه المده والفرق بتطرحه من الربحيه ومايتبقى مايسمى بصافى الربحيه