What are the two most common methodologies adopted for separating water and flock?

تم إضافة السؤال من قبل md saood manzar , Lab Researcher Air Pollution Lab , university of dammam
تاريخ النشر: 2017/01/29
Muhammad Shgerat
من قبل Muhammad Shgerat , Water and environmental engineer , NAWCo.

Hello dear MD,

the most common methodologies are:

  1. Dissolved Air Flotation.
  2. Coagulation and flaculation.
  3. Filtration.
  4. Settling.

shakeel shah
من قبل shakeel shah , Senior Engineer- Wet Utilities I Infrastructure I Water & Wastewater , AECOM Arabia Ltd.

did you ever use GEM system which is gas energy system