Which protocol is responsible for sending e-mail?

تم إضافة السؤال من قبل Nabil Rageh , Technical Support Manager , DenTech for communication and Information Technology
تاريخ النشر: 2017/02/18
Mohammed Ibrahim Gali
من قبل Mohammed Ibrahim Gali , Assistant Professor , Kamlin College

Email Protocols: IMAP, POP3, SMTP and HTTP

Joe Seychell
من قبل Joe Seychell , head of IT , Pinnacle Investment

The Internet Message Access Protocol (IMAP) is a mail protocol used for accessing email on a remote web server from a local client. IMAP and POP3 are the two most commonly used Internet mail protocols for retrieving emails. Both protocols are supported by all modern email clients and web servers.

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

POP3, IMAP are used by e-mail clients to retrieve e-mail messages from a mail server over a TCP/IP connection