Can you describe the main parameters which must be taken in designing any product?

تم إضافة السؤال من قبل Amjad Ali , Planning &Quality Control Engineer , Razmak Industries Peshawar
تاريخ النشر: 2017/03/28
gunaseelan Mohanraj
من قبل gunaseelan Mohanraj , Design engineer , L&T TechnologyServices

While Designing A new product:

Purpose of the product and Market Demand needs to studied properly.

Design Parameters:

Material

Manufacturing process

Function Study or Mechanism of the product

Design Consideration based on material (Sheet metal Or Plastic)

Tolerance study

Validation Or Analysis