How does the commutator segment and brush work in the D.C. machines ?

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Shehata Mohamed , Electrical Engineer (Reserve Officer) , armed forces, air defense department
تاريخ النشر: 2013/05/08
Leonardo Banzali
من قبل Leonardo Banzali , Electrical Maintenance-trainer , Sadara Chemical Company

Commutator segment and brush works alternately by turns as the positive and negative contact for the D.C.
motor.