Exiting pipe line design pressure 20 bar. What should be the testing pressure?

LTCS MATERIAL PWHT REQUIRED CENTI GRADE

تم إضافة السؤال من قبل muhammad rizwan ullah , SHALL GTL , DOOSAN BLACKAT
تاريخ النشر: 2017/04/27
Mohammad Abdul Ghani Chishty
من قبل Mohammad Abdul Ghani Chishty , Head of Middle East Region , Aurum Corporation

Testing should be done with a safety factor of 1.5. That is, testing should be carried out at 30 bar.

Zohaib Mirza
من قبل Zohaib Mirza , Mechanical Engineer , Saudi Services for Electro Mechanic Works

Design pressure*1.5=testing pressure