What is recommended cable size for a 3ph, 33KV line with a maximum current of 40A?

تم إضافة السؤال من قبل Charles B
تاريخ النشر: 2017/05/10
حاتم فرج
من قبل حاتم فرج , رئيس قطاع الكهرباء , ابو قير للاسمدة

3x70 mm^2 , this is the lowest standard size for copper conductors with short circuit rating of 9.7 KAmp at tempreature of (90 to 250 degrees), this should be more tha enogh for 40 Amp load because it can carry up to 255 Amp direct burried.