What is the difference between multilayer switching and layer 2 switching?

تم إضافة السؤال من قبل Micheal Egereugwu , IT TECHNICAL SUPPORT ENGINEER , AFRI-HUB ICT CENTER
تاريخ النشر: 2017/07/09
Twariq Elahi Al Quraishi
من قبل Twariq Elahi Al Quraishi , Network Engineer , Aricent Technologies

L2 switch take forwarding decision based destination MAC using CAM table whereas Multilayer switch take forwarding decision based on destination ip address using FIB table.

Nasir Javed
من قبل Nasir Javed

in layer 2 switching only mac address and in the layer 3 switching ip&mac address spoted layer two work on iso layer 2

Micheal Egereugwu
من قبل Micheal Egereugwu , IT TECHNICAL SUPPORT ENGINEER , AFRI-HUB ICT CENTER

L2 SW FORWARD FRAMES BASED ON DESTINATION MAC ADDRESS USES CAM TABLE WHILE

MLS FORWARD FRAMES BASED ON LAYER 3/4 INFORMATION. USES FIB TABLE.