Power Factor improvement methods with their advantages & disadvantages?

تم إضافة السؤال من قبل Taifoor Zarin , Secretary General , Khyber Pakhtunkhwa Cycling Association
تاريخ النشر: 2017/09/07
Shazia Tariq
من قبل Shazia Tariq , Assistant Administrator , Critical Mass Company

Thanks for invite.

Nice question.

بدر اادين سيدية
من قبل بدر اادين سيدية , Energy engineer , DEMCO

For power factor improvement you can install an antiharmonic filter for the machines.There are 2 types of filters:

-Passif filter:In this case every single machine need his own filter,for example for 3 machines we need 3 filters

-Actif filter:we can regroup machines by one single actif filter