The affect Power factor bank is on load side or Transformer side?

تم إضافة السؤال من قبل Irfan ul haq Hashmi , Electrical Engineer , Al Saqf Engineering cosultancy
تاريخ النشر: 2017/09/20
WAEL Ismaeel
من قبل WAEL Ismaeel , Maintenance Unit manager , North-Refineries-Company(NRC)

it can affect both sides, because it makes the load work in good condition like (lowar current consumption) thats lead to lower load on transformer load, and it is even affect the destribution system as total result.

Khubaib Bin Khawar Butt
من قبل Khubaib Bin Khawar Butt , Assistant Manager Electrical , China Huaneng Group

Power factor is processesed before distribution, hence it is installed on transformer side.

Irfan ul haq Hashmi
من قبل Irfan ul haq Hashmi , Electrical Engineer , Al Saqf Engineering cosultancy

Transformer side. Not at load side