كيفية التحكم بالمخزون؟

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الشركة فيها ما لا يقل عن صنف

وبيحصل اختلافات كتير جدا فى المخزون .. بمعنى العدد اللى عندى على النظام المحاسبى لا يتوافق مع العدد الفعلى فى المخزن

فيه كاميرات فى المخزن فا صعب الفروق تكون بسبب السرقة

اى افضل الطرق انى اتحكم فى الاختلافات بحيث تقل الى ادنى درجة ممكنة

تم إضافة السؤال من قبل Hoda Elmorshidy , Accounting Manager , Yousef Alroumi Trading LLC
تاريخ النشر: 2018/02/24
Muath Mohammad Ahmad Almomani
من قبل Muath Mohammad Ahmad Almomani , Head Teller , ALAWNEH EXCHANGE

يمكن تصنيف للمخزون من حيث الانواع ( كيماويات ، زيوت ، شحوم ، قطع غيار ) وحسب قيمتها و حسب احجامها و اوزانها ، وعملية تصنيف المخزون تفيد في تسهيل عملية المناولة سواء عند عملية التخزين او الصرف و سهولة الاستدلال و سهولة السيطرة والرقابة و استغلال المساحات المتاحة ، كما انها تساعد في المحافظة على سلامة المخزون و ديمومته ويمكن تنظيمه بالرموز او الارقام او الاثنين معا