ما هي افضل لغة للبدء في تعلم البرمجة؟

تم إضافة السؤال من قبل ABDELFATTAH MOHSEN , it technician , شركة الخليج للكمبيوتر والمعدات الالكترونية
تاريخ النشر: 2018/04/29
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

اقرا عن البرمجه عموما وحدد المجال او انت هتختار اية لان فى مستوي برمجه عالى (بعيد عن لغة الاله تقدر تقرأ الكود وتفهمه كويس) ومستوى منخفض (قريب من لغه الاله [1:0] صعب نوعا ما الا لو انت شغال فى المجال هتفهم اى كود عموما ) -- لو قررت تدرس المنخفض فابدا ببايثون ولو مستوى على ابدا بال C# جميل وسهل جداا فى التعلم

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

هناك عدت لغات لتعلم البرمجه على حسب هدف الشخص ماذا يريد من البرمجه هل للمواقع او هل لتطوير التطبيقات في الهواتف النقاله او الحمايه. لكن بشكل عام انا ارى لغه السي هي افضل لغه للبدء او السي بلس بلس.

محمد على
من قبل محمد على

  • اختار مجال تحبه
  • ابحث بنفسك عن مميزات اللغات التابعه للمجال
  • اختار ما تحب وليس ما ينصح به الاخرون
  • ليس ضرورى تعلم لغه تشمل كل او جزء من مفاهيم البرمجه لكن ان احببت تعلم لغه تشمل مفاهيم برمجيه كثيره فبعض الاساتذه او اغلبهم ينصحون ب  c++ لانها تشمل الكثير من المفاهيم البرمجيه التى من الممكن ان تجدها فى لغتك ومن الممكن ان تكون غير موجوده فى لغتك