Plz sir Explain me in detail what is CFM and how to defined it with example plz?

تم إضافة السؤال من قبل Taiyab Memon
تاريخ النشر: 2018/08/26
Mohamed Aslam
من قبل Mohamed Aslam , Mechanical Engineer , Hotel Intercontinental Riyadh

CFM is short form for Cubic Feet per Minute. It is the measurement of quantity or volume of air flown. In simple term, it can calculated by area of air flow with the velocity of air flow.

Q = A*V

Cu.Ft/min = Ft2 * Ft/min.

Hope this answers your question.?!!!