What do we call it when there are two vowels sounds in language?

تم إضافة السؤال من قبل Fida Abo Alrob , Sr. Copywriter , Imena Digital
تاريخ النشر: 2013/10/27
Yehia Abd El Azeem
من قبل Yehia Abd El Azeem , Certified EFL Teacher (TESOL) , Egyptian Tourism Federation (ETF) Educational Sect

Diphthongs

Mohamed Khedr
من قبل Mohamed Khedr , Researcher , Helmholtz Center Munich

When two vowel letters are together, the first vowel letter has a long sound and the second vowel letter is silent.

Examples:

Rain, gain, seal, tied, cheat