تعرف اكثر عن محاسبة تكاليف المطاعم وطرق حساب التكاليف وادارة المطاعم ؟

تم إضافة السؤال من قبل Mahmoud Ragab , رئيس حسابات , شركة ساير الدعدي
تاريخ النشر: 2020/03/16
Mahmoud Ragab
من قبل Mahmoud Ragab , رئيس حسابات , شركة ساير الدعدي

محاسبه المطاعم

تكاليف المطاعم

هل تعلم ان الوجبات المجانيه بيتم احتسابها ضمن تكلفه البضاعه المباعه

يعني هي بالنهايه تعتبر بتذود لك التكلفه

كن حريص انها ما تكون كتيره ð

لانها بالنهايه بترفع لك التكلفه

هل تعلم ان . . . .

اشهر موقع من مواقع التوصيل بياخد عموله علي الطلب سواء تم تنفيذه او اتكنسل سواء كان العميل ال كنسل الطلب او المطعم

ð£

- - - - - -  -

هل تعلم انك تكلفه الوجبه بستم تقسيمها علي عده اسس

وهي

التكلفه المباشره ( المواد الرئيسيه ال بتدخل في صناعه الوجبه )

تكلفه التغليف والتعبئه ( البلاستيك والشوك والاشياء الاضافيه مثل الكاتشب الشفرات والمناديل وغيره من الاضافات للوجبه )

التكلفه الغير مباشره ودي ليله كبيره اوي سعادتك ولكن بنهايه كل شهر بتحمل مركز التكلفه بما يخصه من ايجار ورواتب ونهايه خدمه واقامات وبدلات ومصاريف اخري وكل سحتوت ð حضرتك بتصرفه علي مركز التكلفه دا وبتحمله بنصيبه من المصاريف العامه زي رواتب الاداره والمستودعات والاشياء ال فيها خدمات مشتركه علي اساس نسبه المبيعات وممكن حد يقول لي ان التوزيع علي اساس نسبه المبيعات مش عادل اقول له عندك حق لكن دا الاقرب للصواب يا عزيزي