What can cause constant cavitation in pump?

تم إضافة السؤال من قبل Victor Bassey Ekpo , Rotating equipment/ Maintenance manager , Hydrodive Nigeria Limited
تاريخ النشر: 2013/11/28
Akram AlSubhi
من قبل Akram AlSubhi , Operation Shift Leader , Saudi Aramco Mobil Refinery Company

there are more than one reason such

1 low level in tower/tank, (low head pressure

2 product interfere into the pump ;(different density, visco ets)

3 air interfere; pump not primed before start it up.

Ruslan Khoussein
من قبل Ruslan Khoussein , Data Engineer , Schlumberger Logelco Inc

when NPSHr is higher than NPSHa

Diamarodin Macaampang
من قبل Diamarodin Macaampang , Senior Mechanical Engineer , CIVIL WORKS COMPANY LIMITED

the couse of constant cavitation in pump is when  NET POSITIVE SUCTION HEAD REQUIRED (NPSHr) is higher than NET POSITIVE SUCTION HEAD AVAILABLE (NPSHa).