When do I need to formulate SCENARIOS in my strategy plan? Is it depending on my capabilities or on the feature of external environment?

Imean by external environment < the factor which are identified in PESTEL tool.

تم إضافة السؤال من قبل حافظ إبراهيم محمد يحيى (برتاوى) , Internet Business , عمل حر ( خاص)
تاريخ النشر: 2013/12/07
Hjalmar Dijkstra
من قبل Hjalmar Dijkstra , Managing Director , DataXenter Engineering B.V.

With scenarios you plan for important factors in the external environment.